Menu

Wat is Trimmen?

Trimmen is in de eerste plaats het verwijderen van oude vacht en tevens het reguleren van een te overvloedige haargroei waar de hond mogelijk last van heeft. Dat gebeurd door gebruik te maken van de verschillende trimtechnieken. Deze trimtechnieken worden ook gebruikt om de vacht te modelleren. Meer hierover vindt u onder het kopje “Behandeling” in het hoofdmenu..

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook bastaards en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen!
In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kunt u er voor kiezen het haar iets langer te laten. Bedenk echter dat honden meer last van vocht hebben dan van kou en lang haar blijft langer nat.

Hoe vaak moet een hond getrimd worden?

Hoe vaak een hond getrimd moet worden is heel verschillend en afhankelijk van het type vacht. Indien de vacht gaat klitten, stinken, te lang wordt, te veel gaat verharen, te slordig in model gaat zitten en/of huidproblemen gaat vertonen, kan een trimbeurt u en uw huisdier helpen.

Om een idee te geven:

Type Aantal Periode
Poedelvachten 4-8 maal per jaar
Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
Spaniëlvachten 4-6 maal per jaar
Kortharige honden 4-6 maal per jaar
Langharige honden 4-6 maal per jaar